Penulis Blog Iini

My photo
Seorang anak muda beragama Islam. Berumur belasan tahun. Menulis blog hanya untuk mendapat keredhaanNya. Mendukung kepada kebenaran. Membasmi kemungkaran. Menegakkan keadilan berlandaskan Qanun-qanun Syara'. Syahid itu utama.

Rakan Setia

31 December 2010

Akibat "Couple"

Bismillahirrahmanirrahim, alhamdulillah dengan berkat dan izin dari-NYA, aku dapat mengupdate blog kali ni. Kali ni aku nak post pasal isu yang mebimbangkan umat islam pada masa kini iaitu isu "couple".

          
baik kawin terus je///

kembalilah kita pada ajaran sebenar....



  Apakah  yang  dimaksudkan  dengan  couple?
Adakah ia merupakan perbuatan yang diwarisi daripada ibu bapa kita? Nenek moyang?
Ataupun sekadar fenomena yang melanda syabab dan fatayat ISLAM dan seterusnya
Menjerumuskan ummat ISLAM ke lembah kehancuran? Terpulanglah kepada
 Individu yang menilai aktiviti couple ini…. Jika melihat dari aspek ibu bapa , adakah ibu
bapa individu yang bercouple ini redha dengan hubungan yang  dijalinkan oleh anak-
anak mereka? Jika perbuatan “COUPLE” itu sudah melampaui batas dan tidak diredhai
oleh ibu bapa , adakah hubungan tersebut diredhai oleh ALLAH S.W.T? Jika tidak ,  sudah
ianya berdosa! Jadi , ,dengan itu ianya hanyalah mengundang kemungkaran ALLAH dan
ketidakredhaan ibu bapa , serta membuka pintu-pintu zina dan hanya akan
meruntuhkan kata-kata ISLAM yang dibina dan meramaikan orang-orang ISLAM yang
masuk neraka dan meramaikan anak luar nikah di Malaysia. Jadi  , nilailah sendiri aktiviti
tersebut sama ada ia akan menyebabkan kita jatuh ataupun lepas untuk melintas
“SIRATUL  MUSTAQIM…. “Lu pikirla sendiri. 
tak takot ke???


sanggup kah kita?????
     




2 comments:

Zahirul Nukman said...

Salam, nak bagitahu ni...

anda telah saya tag dalam entri saya yg terbaru.. meh la join skali

http://zahirulonline.blogspot.com/2010/12/izamir-ridzwan-pendrive-giveaway.html

Farah Hanim said...

kes buang baby mmg boleh dikatakan berpuca drpd couple. :D dlm quran ade ayat la taqrobuzzina, n couple tu mendekatkan diri kpd zina, so, say no to couple :D
dah follow :)